Veelgestelde vragen
Wat nemen jullie van ons over?
Wij nemen het gehele begeleidingstraject van de kandidaat over. Wij begeleiden de kandidaat van A tot Z tijdens zijn of haar traject tot C of E achter C chauffeur. We voeren intakegesprekken met de kandidaten om te kijken naar de motivatie van de kandidaat en de match met het bedrijf/de werkzaamheden. Omdat iedere kandidaat anders is, passen wij onze begeleiding hierop aan. Het traject is een stuk maatwerk waar wij ons mee bezig houden. Op deze manier proberen wij de hardwerkende toppers een kans te bieden om zich te ontwikkelen. Dit vergroot de kansen van de kandidaat maar ook de productiviteit binnen een bedrijf.
Tijdens het theoriegedeelte bellen we met de kandidaat om hem of haar succes te wensen, of om te kijken of de kandidaat nog iets nodig heeft om de toetsen te behalen. Ook tijdens de praktijklessen houden wij het contact met de kandidaat om te kijken hoe het gaat. Ondertussen heeft de opleidingscoach bij beide gedeeltes, theorie en praktijk, contact met de rijschool om de voortgang te bespreken.
Daarnaast maken wij de afspraken met de rijscholen en houden wij het contact met de rijscholen.
De risico’s bij uitval of ziekte zijn voor ons.
Wij kunnen iemand werven of selecteren maar ook kan er vanuit het bedrijf zelf iemand aangedragen worden.
Wie betaalt de opleidingskosten?
De opleidingskosten worden betaald door Transport Masters.
Wat maakt jullie anders dan de rest?
Wij schenken veel aandacht aan het matchen van de kandidaat bij het bedrijf om zo het slagingspercentage en de binding hoog te houden.
We hebben regelmatig contact met de kandidaten om uitval te voorkomen. Het gehele begeleidingstraject nemen wij uit handen zodat onze relaties verder kunnen met de dagelijkse (hectische) werkzaamheden. Wat wij vanuit de relatie belangrijk vinden is dat er 1 dag vrij blijft voor het opleiden.
Op welke manier halen jullie de gemotiveerde kandidaten eruit?
Wij voeren intakegesprekken met de kandidaten. Dit zijn altijd minimaal twee gesprekken. Een gesprek met de opleidingscoach om kennis te maken en een gesprek met een van onze vestigingen. Op deze manier proberen wij iemands motivatie, ervaring en vaardigheden in kaart te brengen en te koppelen aan het juiste bedrijf. We willen iemand in zijn of haar kracht zetten en voor de bedrijven willen we iemand vinden die past binnen het team.
Na deze gesprekken beginnen we eerst met een proefmaand zodat alle partijen de mogelijkheid krijgen om te kijken of de match kloppend is.
Na deze maand polst de opleidingscoach bij de partijen of iedereen met het traject door wilt gaan. Bij een positief resultaat zal het opleidingstraject gestart worden.
Welke zaken moet ik als werkgever zelf regelen tijdens het opleidingstraject?
De opleidingscoach van Transport Masters zorgt voor de begeleiding van de opleidingskandidaat tijdens het gehele opleidingstraject, evenals de planning van de rijlessen bij de rijschool en de contacten over de voortgang van de lessen.
Een goede begeleiding van de opleidingskandidaat op de werkplek is belangrijk voor het slagen van het gehele traject. Hier ligt een rol voor jou als werkgever. Zorg voor een goed ontvangst en een vast aanspreekpunt voor de opleidingskandidaat.
Verder neemt Transport Masters regelmatig contact op met de werkgever om het functioneren van de opleidingskandidaat te monitoren. Als er iets op de werkvloer gebeurt horen wij dit uiteraard graag!
Na hoeveel uur mag ik de opleidingskandidaat in dienst nemen?
Dit is afhankelijk van het opleidingstraject dat de kandidaat heeft doorlopen. Hiervoor maken wij altijd een offerte op maat. Onze opleidingscoach komt graag bij je langs om de mogelijkheden van samenwerking en de bijbehorende voorwaarden toe te lichten.
Zoeken jullie een bedrijf voor een lange binding/waar iemand door kan groeien of een bedrijf voor een kort ontwikkeltraject?
Wij zoeken een bedrijf waarbij iemand door kan groeien. Door iemand op te leiden binnen het bedrijf creëer je binding voor beide partijen. Het is dus een langer termijn doel voor de kandidaat en het bedrijf.
Wat voor kandidaten komen bij jullie langs?
Wij hebben hele diverse kandidaten. Jonge mensen die graag binnen een bedrijf willen groeien. Daarnaast hebben wij ook mensen die een carrière switch maken vanuit de zorg, het politievak en diversen. Mannen/ vrouwen, jong volwassenen/ volwassenen.
Moet ik de opleidingskandidaat een minimaal aantal uur werk per week garanderen?
Wij vragen een inzetgarantie van 32 uur per week zodat de opleidingskandidaat voldoende uren kan maken tijdens en na het opleidingstraject.
Wordt het opleidingstraject direct gestart of kan ik eerst kijken of de kandidaat past bij mijn bedrijf?
Ons voorstel is altijd om een opleidingskandidaat minimaal 1 maand binnen je bedrijf te laten werken. Zo kun jij als werkgever kijken of de kandidaat bij je past en kan de kandidaat beoordelen of hij/zij zich fijn voelt binnen jouw bedrijf. Gedurende de proefperiode vindt regelmatig een evaluatie plaats tussen de kandidaat, de werkgever en de opleidingscoach. Na de proefperiode bepalen we gezamenlijk of de kandidaat het opleidingstraject kan gaan starten.
Welke opleidingen bieden jullie aan?
Ontwikkeling van onze huidige medewerkers en medewerkers die graag willen werken in de transport- en logistieke sector vinden wij belangrijk! Medewerkers kunnen via Transport Masters hun C en/of CE rijbewijs behalen. Hiermee kunnen wij nieuwe medewerkers voor de sector opleiden en bijdragen aan de doorontwikkeling van medewerkers die al in deze mooie sector werkzaam zijn.
Hoelang duurt een C/CE traject gemiddeld?
Het C traject duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden. Het E achter C traject duurt gemiddeld 3 maanden.
In de praktijk zien we dat iedere kandidaat een eigen traject heeft en dat een opleidingstraject maatwerk is, hier speelt de opleidingscoach op in tijdens het traject.