Veelgestelde vragen chauffeur worden
Ik heb al mijn C rijbewijs, kan ik bij jullie ook mijn CE rijbewijs halen?
Dat kan zeker! Ook als jij wil doorgroeien ben je bij ons aan het juiste adres.
Wat voor kandidaten zoeken jullie?
We zoeken gemotiveerde kandidaten die graag hun groot rijbewijs willen halen. Ervaring in transport en logistiek is mooi meegenomen, maar het is niet noodzakelijk. Ook als je overweegt om van baan te wisselen, ben je welkom! Het is daarbij wel belangrijk dat je van transport en logistiek houdt en de Nederlandse taal beheerst. Je wilt graag ontwikkelen en bent op zoek naar een bedrijf waar je dit kan doen. Daarvoor zijn wij weer om jou te helpen!
Hoe lang ben ik aan Transport Masters verbonden na het behalen van mijn rijbewijs?
Het hangt af van wat voor opleiding jij doet en welk contract jij hebt. Na het behalen van jouw rijbewijs, heb je ook de mogelijkheid om overgenomen te worden door jouw werkgever. Je bent en blijft natuurlijk altijd een ‘Master’ en vrij om te kiezen wat je zelf wilt doen.
Wat kan ik verwachten van het intakegesprek?
Er zijn twee intakegesprekken. Een met de opleidingscoach en een met de accountmanager en de opleidingscoach. We willen namelijk de perfecte match vinden tussen jou en jouw nieuwe werkgever. Zodat je met plezier naar je werk gaat.
Wie regelt de planning en communicatie met mijn werkgever?
Wij zorgen voor alle aanmeldingen, planningen, subsidies, verlofaanvragen en ziekmeldingen. Natuurlijk maken we samen in overleg een planning voor je theorielessen, rijlessen en examens. Het is belangrijk dat je zelf deze planning afstemt met jouw nieuwe werkgever, vooral als het gaat om roosters. Goede communicatie is dus belangrijk.
Hoe word ik begeleid tijdens de opleiding?
Je krijgt altijd volledige begeleiding vanuit Transport Masters. Onze opleidingscoach is jouw contactpersoon tijdens de opleiding, voor al jouw vragen en begeleiding. We denken met je mee over de balans tussen werk, studie en vrije tijd. Gewoon om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken!
Moet ik zelf een gezondheidsverklaring en medische keuringen regelen?
Ja, voor het behalen van het rijbewijs vragen wij jou om zelf een gezondheidsverklaring invullen en een medische keuring te doen bij het CBR. De kosten hiervoor betaal jij zelf en bedragen:
- €41,- voor de gezondheidsverklaring.
- €60,- voor de medische keuring.
Wanneer jij deze gezondheidsverklaring en medische keuring al hebt, vervallen deze kosten.
Wat als ik mijn rijbewijs niet in één keer haal?
Het kan voorkomen dat je je rijbewijs niet in één keer haalt. Iedereen leert in zijn eigen tempo. Wij betalen de eerste keer voor je rijopleiding en materialen. Als je herexamens of meer lessen nodig hebt, zijn deze voor eigen rekening. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn om een herexamen in te plannen.
Wat houdt een testdag van STL in?
Tijdens de testdag van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) testen wij jouw vaardigheden. Voordat jij start met je C of CE rijbewijs, kom je in aanmerking voor een testdag. Jij legt dan verschillende tests af namelijk: capaciteitentest, competentietest, Nederlandse taaltest, reactievermogen test en rijcapaciteitentest.
Na de testdag krijg je een resultaat. Dit resultaat helpt ons begrijpen waar je staat en zo zorgen we ervoor dat we het opleidingstraject precies op jou afstemt. Een positief resultaat betekent dat we geen bijzonderheden verwachten en je met het gemiddeld aantal lessen jouw rijbewijs behaald. Bij een negatief resultaat kijken we samen naar de opties voor meer lessen.
Hoe lang duurt het opleidingstraject?
Dat verschilt en is afhankelijk van meerdere factoren. Momenteel zijn er beperkte plekken en lange wachtrijen bij het CBR, dus het traject kan iets langer duren dan normaal. Natuurlijk hangt het ook af van jou. Ben je een snelle leerling of vind je theorie leren lastig en vlieg jij juist door de praktijklessen heen? Je kan ongeveer uitgaan van:
- Rijbewijs C: 4 tot 6 maanden
- Rijbewijs E: 2 tot 3 maanden
- Rijbewijs CE: 6 tot 9 maanden
Is de opleiding kosteloos?
In de meeste gevallen wel! Het hangt af van het soort opleidingstraject dat je kiest. Meestal is het dus kosteloos, maar heel soms vragen we een kleine eigen bijdrage van maximaal 15%. Dit hangt af van het soort rijbewijs dat je wilt halen en of je een zij-instromer of doorstromer bent. Maak je geen zorgen, wij zoeken alles voor je uit!
Hoe meld ik mij ziek en bij wie?
Indien je ziek bent, meld je dit persoonlijk, voor aanvang van de werkzaamheden telefonisch* bij je direct leidinggevende van het bedrijf waar je werkzaam bent. Je meldt je persoonlijk en telefonisch af bij Transport Masters 0174 - 628 008, vanaf 8.30 en voor 9.30 uur.
Als je tijdens werktijd ziek wordt, meld je je persoonlijk af bij je directe leidinggevende, bij thuiskomst bel je naar Transport Masters.
Heb je meer vragen over ziekteverzuim? Bekijk ons ziekteverzuimreglement waarin alles staat uitgelegd zoals, wat jij moet doen als je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt wordt.